Home » D:News » Premiul Nobel? Un dezastru!

Premiul Nobel? Un dezastru!

Premiul Nobel? Un dezastru!
Publicat: 12.05.2008
Detinatoarea premiului Nobel pentru literatura, scriitoarea britanica Doris Lessing, considera castigarea presigiosului premiu un dezastru.

Scriitoarea a declarat ca interesul tot mai mare aratat de mass media pentru ea au pus-o in imposibilitatea de a mai scrie un alt roman. Lessing, in varsta de 88 de ani, a mai declarat ca probabil se va retrage curand din activitatea literara.

De la castigarea premiului Nobel, in 2007, scriitoarea a fost foarte solicitata de mass media. "Nu fac altceva decat sa dau interviuri si sa fiu fotografiata.", a declarat Lessing, care a specificat ca nu mai are energia necesara pentru a scrie. "M-am oprit. Nu mai am energia necesara. Le spun tuturor celor mai tineri decat mine sa nu-si imagineze ca au la dispozitie tot timpul din lume", a adaugat ea.
Cele mai cunoscute opere literare ale lui Doris Lessing sunt "The Golden Notebook" si "The Good Terrorist". Scriitoarea britanica Doris Lessing este cea de-a unsprezecea femeie care primeste premiul Nobel pentru literatura. Justificandu-si decizia, Academia Regala de Stiinta a Suediei a apreciat ca Doris Lessing este "o naratoare a experientei feminine, care, cu scepticism, ardoare si forta vizionara, a expus critic o civilizatie divizata".  Lessing a devenit celebra dupa ce a publicat "The Golden Notebook", in 1962. Acest roman-fluviu, recompensat in Franta cu premiul "Medicis etranger" in 1976, a devenit un punct de referinta al feminismului. Dotata cu o mare capacitate de innoire, Doris Lessing a creat o opera bogata si variata, care numara aproximativ 50 de titluri.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase